Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο

         
creamof tartar

         

Ερμηνεία:

Καθαρισμένη τρυγία, που χρησιμοποιείται μαζί με διττανθρακικό νάτριο για το φούσκωμα ή ανύψωση των ζυμών στη ζαχαροπλαστική. Πλεονεκτεί, διότι με τη θέρμανση της ζύμης μέσα στο φούρνο το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται υψώνει τη ζύμη. Συμβολίζεται με το Ε336ι.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:



Συνώνυμα:







© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: